Stoppen met roken

Acupunctuur vervult een ondersteunende rol bij het stoppen met roken. Een goede motivatie echter is de belangrijkste succesfactor. Een periode van weinig stress is een goed moment de behandeling te starten.
De behandeling bestaat uit ooracupunctuur (auriculo-therapie) zonodig aangevuld met klassieke acupunctuur.
Bij de ooracupunctuur worden 2 à 3 verblijfsnaaldjes gebruikt die ca. 1 tot 2 weken blijven zitten. Ze zijn dan afgeplakt met een huidkleurig pleistertje. Men kan hiermee gewoon douchen. Met een meegeleverd magneetje moeten deze punten tenminste 1 x daags worden gestimuleerd. De verblijfsnaaldjes hebben een lust- en zinremmende invloed en daarmee de behoefte aan sigaretten. Verder komen er in het oor nog een paar naaldjes die inwerken op motivatie, smaak en ontwenningsverschijnselen. Deze blijven 15-20 minuten zitten. Voor deze punten kan ik ook laser gebruiken.
De methode van klassieke acupunctuur is goed voor ontwenningsverschijnselen als onrust, agitatie, slapeloosheid, eet- en snoepdrang. Het heeft een harmoniserend effect op het lichaam (meer in balans).
Daarnaast geef ik nog voedingsadviezen.
Vaak zijn 1 tot 3 behandelingen al voldoende met een frequentie van 1 maal per week. Indien mogelijk moet men 6 uur voor de behandeling niet roken; zo worden de bijverschijnselen duidelijker en zijn de oorpunten met een apparaatje beter te op te zoeken.